+36 (20) 548 7980 | +36 (76) 431 510 | info[@]hbomedical[.]hu

Képtár – Videótár

Képtár

Kerékpáros esés miatt súlyos koponya-agysérülés történt. A műtét után egy évvel később nem történt javulás, változás a beteg állapotában. A család megrendelte az 1,3 atm hiperbár oxigénterápiát. A második rajz mindössze néhány hiperbár kezelés hatására készült.

17 éves autista gyermek "A" rajz hiperbár oxigénterápia előtt készült, majd 1,3 atm hiperbár kezelés történt. "B" rajzon színfoltokat hoz létre és próbálja a teret kitölteni. "C" rajzon megfelelő színeket használ, kivéve a fa törzsét. "D" rajzon felismeri a határvonalakat. Hat hónappal később a színezési képessége stabil maradt.

12 éves autista gyermek koponya felvétele hiperbár kezelés előtt készült. "A" jelzésű felvételen a zöld és kék színek jelzik a regionális keringési zavar nagyságát. "B" jelzésű felvételen hiperbár kezelés után a fehér nyilak mutatnak a javulás mértékére. Piros nyilak a kisagy keringésében történő változást jelzik. Sárga nyilak a halántéklebeny (alsó nézetben) látható javulását mutatja.

A sebgyógyulás folyamatai közül sok oxigénfüggő. A nem gyógyuló vagy nehezen gyógyuló sebek esetén a fejlett terápiás beavatkozások között az enyhe hiperbár oxigénterápia (HBOT) egyedülálló képességgel rendelkezik a szöveti hipoxia enyhítésében, a patológiás gyulladás csökkentésében és az ischaemia reperfúziós sérülésének enyhítésében. Bizonyított, hogy a létfontosságú sejtfunkciók, mint például az angiogenezis, a fibroplazia, az epithelializáció és a baktériumok elpusztítása, mind gyorsabb ütemben zajlanak a magasabb oxigénszintre reagálva. A sebgyógyulás során el kell távolítani a baktériumok terhelését, és egy előzetes mátrixot kell kialakítani annak érdekében, hogy lehetővé váljon a rostos szövetek képződése és az epithelialis lefedettség. Az oxigén meggyorsítja a baktériumok által okozott bioterhelés eltávolítását, amely lehetővé teszi a gyulladás feloldódását, és megkönnyíti a mátrix termelését, a sejtosztódást és a végső sebzáródást.

Diabéteszes láb. A lábujj amputációt követően a műtéti seb egy éve nem gyógyult be, mélységét, kiterjedését az első fotón láthatja. A lábközépcsontok gyulladását nem sikerült megszüntetni és egy év kötözés után a lábfej amputációját tervezték. Ekkor vette igénybe a beteg a hiperbár oxigénterápiát, majd négy hét elteltével a szervezet elvégezte a gyógyulást. Visszakövetésünk során minden évben rögzítjük a tünetmentes állapotot.

Diabéteszes láb, csontnekrózis. A lábközépcsontok gyulladása a csontállomány pusztulása miatt már csak a végtag amputáció lehetősége maradt. A műtét elkerülése érdekében kapott a beteg hiperbár oxigénterápiát.

Videotár