+36 20 548 7980 +36 76 431 510

Képtár

Életet mentünk 1998-óta

Az itt látható fotókat 1,3 Atm nyomáson végzett hiperbár oxigénterápia esettanulmányaiból a teljesség igénye nélkül válogattuk. Minden fotó a KAMI-KER Kft. tulajdona és szerzői jogi védelem alatt áll!
Nem gyógyuló sebek esetén a fejlett terápiás beavatkozások között az enyhe hiperbár oxigénterápia (HBOT) egyedülálló képességgel rendelkezik a szöveti hipoxia enyhítésében, a patológiás gyulladás csökkentésében és az ischaemia reperfúziós sérülésének enyhítésében.
Diabéteszes láb, érszűkület, gangréna. Gyógycipő, sarokemelő használata miatt kialakult állapot. Amikor az első fotót készítettük a beteg érfestésre és stent beültetésre várt. A második fotó az operáció után készült. Felmerült a lábfej amputáció. Az utolsó utáni pillanatban meghozott döntésre hiperbár oxigénterápiát alkalmaztunk amelynek eredménye a negyedik fotón látható.
Diabéteszes láb. A lábujj amputációt követően a műtéti seb egy éve nem gyógyult be, mélységét, kiterjedését az első fotón láthatja. A lábközépcsontok gyulladását nem sikerült megszüntetni és egy év kötözés után a lábfej amputációját tervezték. Ekkor vette igénybe a beteg a hiperbár oxigénterápiát, majd négy hét elteltével a szervezet elvégezte a gyógyulást. Visszakövetésünk során minden évben rögzítjük a tünetmentes állapotot.
Diabéteszes láb, csontnekrózis. A lábközépcsontok gyulladása a csontállomány pusztulása miatt már csak a végtag amputáció lehetősége maradt. Az utolsó utáni pillanatban kapta meg a beteg a hiperbár oxigénterápiát. A maximális együttműködés alapfeltétel! Rendkívül nagy kihívás és egyben szerencsés eset volt. A látottakhoz nem is kell mást hozzáfűzni.
Diabéteszes láb, gangréna. Esettanulmány céljából rengeteg fotót készítettünk amiből csak ezt a néhányat mutatjuk meg. A II-es lábujjat már korábban amputálták. A fotókon látható rendkívül súlyos állapot ellenére a beteget nem sikerült meggyőzni és nem akart szakorvoshoz fordulni. Komoly kihívás volt, valódi életmentés történt.
Diabéteszes láb, osteomyelitis, csontnekrózis. Azonnali hiperbár oxigénkezelésre volt szükség!
Diabéteszes láb, érszűkület. A szövetekben a mikrócirkulációt hiperbár oxigénterápiával lehet növelni.
1-2 kép: Diabéteszes láb    3-4 kép: diabétesz, érszűkület,    5-6 kép: körömgomba miatt benőtt köröm eltávolítása után a sebgyógyulást segítettük.
1-2 kép: Diabéteszes seb, osteomyelitis;    3-4 kép: Diabétesz, érszűkület    5-6 kép: Diabéteszes láb
1 kép: Stroke – decubitus, gangréna; 2 kép: érszűkület, gangréna
  •  
  •