+36 (20) 548 7980 | +36 (76) 431 510 | info[@]hbomedical[.]hu

Oxigénszintmérő

Ellenőrizze rendszeresen szervezete véroxigén telítettségét.

Az artériás oxigénszaturáció a 97-99% közötti tartományban tekinthető normálisnak. A véroxigénszint mérő alkalmazását javasoljuk perifériás vér monitorozása céljából otthoni és kórházi használatra, egészségügyi-, szociális intézményekben, idősotthonokban.

Non-invazív, fájdalommentes, egyszerűen alkalmazható pontos eszköz az oxigenizáció mérésére. Alkalmazásával meghatározható az artériás vér hemoglobinjának oxigéntelítettsége. A készülék emellett méri a szívfrekvenciát és alkalmas a pulzushullám megfigyelésére.

Fontos a megfelelő felhelyezés. A körömágy kapillárisain az infravörös fény áthalad, az érzékelők felismerik mennyi oxigén van a vérben. A mért értékek láthatóak a LED kijelzőn. (vér százalékos oxigénszintje, normál érték SpO2 97-99 %, pulzus felnőtteknél percenként 60-80).

Kivételes figyelmet igényelnek a pangásos szívelégtelenséggel (CHF), a légúti betegségekkel élők, krónikus obstruktív tüdőbetegek (ALS, COPD, emfizéma vagy krónikus bronchitis), valamint hosszú távú oxigénterápiában részesülők, otthoni gépi lélegeztetés alatt lévők (asztma, tüdőtágulat, fibrózis esetén).

Ajánljuk otthoni önellenőrzés céljából dohányzó, alvási apnoe, horkoló egyének rendszeres véroxigénszint mérésére. Továbbá várandós állapotban, szellemi munkát végzők, hegymászók, sportolók edzés alatt figyelemmel kísérhetik a szállított oxigén mennyiségét a szervezetükben.
Kizárólag megbízható véroxigénszint mérő eszközöket használunk.

Bérlés 1 000 Ft / nap (kaució / ár: 30 000 Ft)
Kérjük elérhetőségeinken érdeklődjön aktuális készletünkről.