+36 (20) 548 7980 | +36 (76) 431 510 | info[@]hbomedical[.]hu

Hiperbár oxigénterápia úgy, ahogy azt rajtunk kívül senki más nem tudja

A világ legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb mobil hiperbár oxigénkamráival rendelkezünk. Bérlési programunkban készen állunk arra, hogy akár azonnal szállítjuk és telepítjük hiperbár rendszereinket. Vezető szakértőnk személyesen kezeli az eljárással kapcsolatos összes kérdést.

További információk

Hiperbár oxigénterápiáról

A hiperbár oxigénterápia (HBOT) tiszta oxigén belégzése túlnyomásos kamrában. Hiperbár kamrában az atmoszféra nyomás növelésével a tüdő több oxigént tud befogadni, mint amennyi tiszta oxigént be tud lélegezni normális atmoszféra nyomás alatt. Az oxigén, amely hiperbár feltételek mellett oldódott a plazmában a legtávolabbi sejtekhez is eljut, ahova a vörösvérsejtek méretük és rugalmatlanságuk miatt nem képesek. A vér-plazma ezt az oxigént szállítja, segítve így a különféle kórokozók elleni harcot, és egyidejűleg ösztönözve egyes gyógyulást segítő anyagok felszabadítását, mint a növekedési faktor és őssejtek.

A normális működéshez a szervezet szövetei elegendő oxigén ellátottságot igényelnek. Emellett, szövetkárosodás esetén, a túléléshez megnövekedett oxigén mennyiség szükséges. Az oxigén megnövelése a vérben, ideiglenesen normalizálja a vérben és a szövetekben lévő gázok szintjét, hozzájárulva így a gyógyulás előrehaladásához és a betegség elleni küzdelemhez. A hiperbár oxigénterápiában a tengerszint feletti légköri nyomásnál magasabb 1,3 atm nyomáson, egy zárt kamrában lélegzik 95% tiszta orvosi oxigént a terápiás protokollban meghatározott ideig. A nyomásváltozás néhány percig tartó füldugulást, kevés esetben enyhe fájdalmat okozhat a dobhártyánál. Ezt elkerülni nem tudjuk, azonban a kiegyenlítéshez különböző technikákat javaslunk. Hiperbár oxigénterápiában a tüdő több oxigént tud felvenni, mint normál légnyomás esetén. A megnövekedett oxigén a véráramba és a sérült szövetekhez kerül, megkönnyítve a gyógyulást. A sejtek oxigénszintjének tartós növekedése hosszútávon pozitívan hat az egészségre. Ez a terápia a legmegbízhatóbb módszer az oxigénszint növelésére a test minden szervében.

Hiperbár oxigénterápia eredménye

Lehetetlen felsorolni azokat a gyakori állapotokat, amikor hiperbár oxigénterápiát alkalmaztak ügyfeleink. Mivel az oxigén hiánya végzetes a szervezet minden sejtjére, a hipoxiás állapotot a legtermészetesebb gyógyszer, egyedül az oxigén képes kezelni. Hiperbár oxigént olyan állapot kezelésére használják, amelyek javítják a szövetek fokozott oxigénellátottságát, valamint fertőzések esetén, ahol antibiotikus tulajdonságai miatt alkalmazható, akár elsődleges terápiaként, akár más gyógyszerekkel együtt. Például: traumás agyi sérülések, agyrázkódás, neurológiai betegségek, születési sérülések és agyi bénulás, szövetek helyreállítása, szellemi és fizikai teljesítménynövelés, légúti tünetek, wellness és hosszú élettartam. Megfelelő adagolás esetén a HBOT kiváló eséllyel segít ha az állapota sérüléssel, sebekkel, vérellátás csökkenéssel vagy gyulladással jár.

Hiperbár oxigénterápia bármely olyan állapot kezelésére alkalmazható, amikor extra oxigénre van szükség a test szövetei és az agy számára. Például: diabéteszes sebek, gangréna, autizmus, plasztikai műtét után, nekrotizáló lágyszöveti fertőzés, tályog, cellulitisz az orbánc szövődményes formája, osteomyelitis, kemoterápia-sugárterápia következtében agy- és szövetsérülés, tinnitusz, migrén, krónikus fáradság szindróma, alvászavar, Sclerosis multiplex.
A megfelelő adagolás a mi specialitásunk. Szakértő tanácsadónk személyesen tartja ellenőrzése alatt a teljes terápiás folyamatot.

Amennyiben szüksége van hiperbár oxigénterápiára, kérjük töltse ki az ajánlatkérő űrlapot, és hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel.

Árajánlatot kérek

Forrás: Wikipedia (angol) Hiperbár oxigénterápiát világszerte az alábbi esetekben alkalmazzák >> Részletes lista

Megvásárolható új hiperbár oxigénkamra

A legnagyobb méretű hiperbár kamrában a kísérő is kényelmesen elfér

Hiperbár oxigénterápiával kapcsolatban tegye fel kérdését itt, hívja a +36 20 548 7980 telefonszámot, vagy kérjen személyes találkozáshoz konzultációs időpontot Zombori Katalin ügyvezetővel. Konzultációs díj 24 000 Ft/óra.